Folytatódik az MTV brand:new tehetségkutató

MTV | 2011. 05. 18.

Folytatódik az MTV brand:new, azaz a kultcsatorna tehetséggondozó kezdeményezése, amely a  pályakezdő magyar zenekaroknak segít elindulni az ismertség és elismertség felé vezető úton. A nagysikerű program már hat zenekart vezetett be a zenei vérkeringésbe, akik rajongótábora és ismertsége napról napra növekszik. Idén újabb tehetségek válhatnak MTV brand:new előadókká.

A Hősök, a the (hated) tomorrow, Odett, a Jacked, a We Plants Are Happy Plants és a Compact Disco után újabb tehetséges előadók kapnak lehetőséget arra, hogy megmutassák a zenekedvelő fiataloknak mit tudnak. Az első 2011-es MTV brand:new szavazási körben az AWS, az Ivan & The Parazol, az Óriás, a RAKÉTA és a TheShowCrew az öt új jelölt, akik közül a legtöbb szavazatot kapó csapat júniustól bekerül az MTV tehetséggondozó programjába. Az MTV brand:new a feltörekvő bandáknak igazi garancia a sikerre: dalaikat folyamatosan játssza a csatorna, és az MTV honlap is kiemelten foglalkozik a brand:new előadókkal.

Ha kíváncsi vagy a legfrissebb zenei trendekre, akkor vedd ki részed te is az MTV brand:new buliból! Ismerd meg a jelölt zenekarokat, találd meg kedvenceidet a koncerteken, és szavazz a legjobbra az MTV oldalán!

És hogy kik is pontosan az MTV brand:new jelölt zenekarok?

AWS: Az AWS nevű formáció 2006 nyarán alakult Budakeszin. Nehéz besorolni a zenéjüket, ami a modern metal és az alternatív stílusokból is merít. Súlyos gitárriffekkel, agresszív énektémákkal, de lágyabb dallamokkal is ügyesen operál a társaság. Első EP-jük 2008-ban debütált Faithless címmel. 2011 elején pedig megjelent első nagylemezük is Fata Morgana néven.

Ivan&TheParazol: Az Ivan&TheParazol 2010 februárjában alakult és táncoltató rock'n'roll zenéjének köszönhetően rövid idő alatt kedvelt koncertzenekarrá vált a hazai fiatalok körében. A zenekar a mai divatos alternatív, post-punk és indie trendekhez igazodva értelmezi újra a 60-as évektől nagy népszerűségnek örvendő brit new wave irányzatokat.

Óriás: A háromtagú budapesti együttest a hazai indie-gitárpop ma már szinte legendásnak nevezhető zenekara, az Annabarbi feloszlása után alapította Egyedi Péter és Örményi Ákos 2005 végén, “heti egyszeri örömzenélés” szándékával. 2008-as lemezük, a (Jön) megjelenése óta közismert, hogy ha egy igazán gatyalengető basszusokkal ellátott, mégis fülbemászó dalokkal operáló koncertre van szükségünk, akkor szívünk vágyára nincs jobb gyógyír, mint egy Óriás buli.

RAKÉTA: A RAKÉTA legénysége (Máté István - ének, Veres Ferenc - dob, Mészáros Dániel - basszusgitár, Sperling Andor - gitár) hosszan tartó kiképzés után felkészült a kilövésre, és 2010 óta a cél a tervezőmérnökök változatos zenei gondolatainak folyamatos sugárzása a Föld felé. Zenéjüket a stoner pop és a hagyományos rock közé lövik be, a gondosan összerakott dallamokatpedig komoly zenei felkészültséggel és vegyészi pontossággal teszik még ütősebbé.

TheShowCrew: 2010-ben a TheShowCrew alapítói Bigmek és Zéessó (akkor még névtelenül) megírták első közös dalukat. A dalból tesóság lett, a tesóságból több dal, és időközben egy zenei producer is képbe került Watadub személyében, aki ellátta a két emszít erős londoni fűszerezésű, rázós beatekkel. Az első nagylemez már a címével is megkérdezi a hallgatókat: Vágod a krút?

További információ és szavazás:

http://www.mtv.co.hu/contests/brand-new-szavazas-2011-majus